Afiseaza

Platforma online SCOALA MEA- De-a arhitectura - 23 Apr. 2018Platforma online SCOALA MEA- De-a arhitectura
 
Asociatia De-a arhitectura a lansat in luna aprilie platforma online "Școala Mea": CLICK AICI!

ȘCOALA MEA este o galerie de proiecte realizate prin design participativ în școli, de școlari, profesori și arhitecți. Aici veți găsi atât inspirație, cât și informații tehnice despre proiectele dezvoltate în cadrul programului educațional de-a arhitectura în școala mea.


De-a arhitectura în școala mea este programul educațional care dă posibilitatea elevilor să descopere şi să îşi dezvolte un mod de gândire şi abordare a problemelor specific arhitecţilor şi designer-ilor („design thinking") prin realizarea de propuneri prin care să îmbunătăţească sau să reimagineze şcoala lor, fiind implicaţi astfel într-un proces de învăţare activă, în care îşi folosesc simţul practic şi creativitatea. Este o abordare a învăţării prin proiect aplicată pe un exemplu concret pe care ei îl cunosc şi utilizează, şcoala.

 

Elevii, ghidaţi de îndrumătorul arhitect, investighează şcoala, identifică aspecte legate de clădire pe care doresc să le îmbunătăţească/schimbe, îşi imaginează ce vor să facă, se documentează, analizează şi fac propuneri de proiect, proiect pe care îl vor prezenta posibililor utilizatori. Arhitectul îndrumător şi profesorul sunt numai ghizi în acest proces.


AICI gasiti prezentarea programului in cadrul carora au fost realizate primele interventii prezentate pe Platforma.


CLIP VIDEO interesant!


 

Spune-ti parerea!

 
 
 
« Inapoi