Afiseaza

Atelierele de vară Șotron se apropie! - 19 Mai. 2015Atelierele de vară Șotron se apropie!
 
1, 2, 3 și! Atelierele de vară Șotron se apropie! 

La fel ca în anii trecuți, ideea pedagogică centrală a atelierelor este aceea a unei comunități în care, copii și profesori deopotrivă, învățăm împreună despre noi înșine, despre ceilalți și despre ceea ce ne înconjoară, de la lucrurile familiare până la stelele îndepărtate.
 
Convenția care străbate ediția din 2015 a atelierelor și a cărții-caiet Șotron este aceea a unui jurnal scris de copiii de pe insula de nisip, pornind de la comorile aduse de valuri în fiecare zi. În metafora insulei - spațiu de tranzit, dar și de libertate - sublimăm imaginea grădiniței și a școlii, ca momente esențiale în pregătirea copiilor pentru viață.
 
Cine poate organiza un atelier de vară? Orice profesor de învățământ preșcolar și primar.
UndeOriunde în România, în grădinițe și școli din sate și orașe, de la malul mării până pe vârful munților.
Când se pot organiza atelierele? În oricare 2 săptămâni din perioada iulie-august 2015.
De ce facem aceste ateliere? Pentru că unii copii nu au fost niciodată la grădiniță sau la școală. Pentru că unii copii nu au cărți acasă sau nu au cu cine să exploreze ceea ce îi înconjoară. 
Pentru că tuturor ne place să știm mai multe, să călătorim, să explorăm natura, să citim povești, să descoperim oameni și idei noi, să înțelegem mai bine lumea în care trăim.
 
Dați și dumneavoastră startul unui atelier Șotron! Înscrieți-vă aici până pe 15 mai.
Pentru propuneri și întrebări, ne găsiți la sotron@ovid.ro sau 0722 967 216.  
 
Cărțile Șotron se pregătesc de întâlnirea cu cei mici!


 
Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirea cărții-caiet Şotron 2015, instrumentul de învățare specific atelierelor noastre. Materialul se concentrează pe un tip de formare axată pe dezvoltarea gândirii și a imaginației. 
 
Pregătim o ilustrație nouă, care să-i atragă pe copii, să le stârnească curiozitatea și să-i învețe cum să învețe. Pentru aceasta am făcut concurs printre cei mai buni ilustratori pe care-i știam.
 
Scrieți-ne și dumneavoastră dacă doriți să participați la selecția ilustrației câștigătoare. De asemenea, spuneți-ne ce credeți că ar trebui să includă neapărat acest manual. 
Atelierele Șotron dau rezultate!
 
Până acum au frecventat atelierele Şotron aproximativ 10.000 de copii în cei peste 14 ani de când le organizăm.
 
,,Din experiența mea de coordonator al atelierelor de vară ȘOTRON începând cu anul 2006, cred că acestea ajută copiii să se obișnuiască cu mediul educațional, îi ajută să comunice atât cu ceilalți copii cât și cu adulții. Dacă pentru mine, personal, fiecare atelier de vară reprezintă o nouă provocare, pentru copii ce credeți că reprezintă?"
Doina Gheorghe, Grădinița Gura Șuții, jud. Dâmbovița
 
Atelierele de vară Șotron prilejuiesc și întâlniri cu invitați speciali care, prin poveștile lor, dezvăluie copiilor cât de diverse și frumoase pot fi viitoarele lor profesii.
 

 
,,Extraordinar este faptul că cei mici explorează subiectele atelierului în ritm propriu, ghidați de noi și de părinți, astfel încât experiențele de învățare să creeze premise favorabile pentru etapele următoare. Un proiect pe care eu personal îl aștept în fiecare vară!"

Daniela Țugulea, Grădinița Roșia, jud. Sibiu

Suntem și pe  Like us on Facebook

www.ovid.ro
021 315 88 06
 

 

Comentarii

  • IONESCU LEONORA

    19 Mar. 2016

     
    Doresc să mă înscriu și eu la atelierul de vară” Șotron” Atelierul de vară, ajută copiii să se obișnuiască cu mediul educațional, îi ajută să comunice atât cu ceilalți copii, cât și cu adulții.

Spune-ti parerea!

 
 
 
« Inapoi