Afiseaza

Edu CaleidoscopEdu Caleidoscop
 

Perioada 2006-2009 a constituit fundaţia pe care s-a dezvoltat parteneriatul local pentru educaţie care a inclus vocea actorilor locali implicaţi în dezvoltarea activităţilor educative estivale. Ca rezultat al acestui parteneriat, echipa implicată (Liliana Mursa, Mariana Mera, Valentina Bucur, Marius Todor, Maria Gheorghiu) în derularea proiectului a început demersurile în anul 2009 pentru constituirea unui ONG local - Edu Caleidoscop, devenind membri fondatori ai asociaţiei.


Asociaţia EDU CALEIDOSCOP, înfiinţată în martie 2010, are scopul de a promova dezvoltarea comunităţilor prin desfăşurarea activităţilor educativ - formative şi sociale şi de a responsabiliza societatea civilă.
În realizarea scopului propus am dezvoltat parteneriate ( Roşia Montană Gold Corporation, Asociaţia Ovidiu Rom, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Asociaţia Română pentru Educaţia Tinerilor, Asociaţia caritabilă Sf. Nicolae Abrud, şcoli, grădiniţe, comunităţi locale) care au oferit noi oportunităţi, pentru a întâmpina nevoile sistemului şcolar local şi regional, prin crearea unei platforme de dialog educațional și schimburi de experiență care să conducă la dezvoltarea profesională a cadrelor didactice implicate în proiect, susţinerea lor pentru a-şi perfecţiona şi eficientiza competenţele pentru managementul proiectului.


"Fertilizarea încrucişată" a ideilor a determinat creşterea gradului de conştientizare şi implicare al cadrelor didactice participante la atelierele de formare. Mai important este faptul că aceasta a îmbunătăţit dialogul şi schimbul de experienţă între cadrele didactice în legătură cu noile curente şi practici exprimate în cercetarea educaţională actuală, fiind posibile prin crearea de oportunităţi pentru schimbare într-un mediu favorizant creşterii profesionale şi schimbului de bune practici.


Adevăraţii beneficiari ai parteneriatelor sunt copiii cărora le-am oferit posibilitatea de a participa la atelierele de vară, de a petrece două săptămâni de vacanţă, explorând noi frontiere ale cunoaşterii dincolo de fereastra casei sau a şcolii.Pentru cei proveniţi din familii defavorizate am aplicat măsuri sociale şi am încercat să eliminăm decalajul la intrarea în şcoală.
In anul 2012 au participat la Atelierele de Vara CALEIDOSCOP 900 de copii, 90bprofesori din 45 locatii ale jud. Alba si Hunedoara.

 

Profesor înv. primar, Liliana Aurica Mursa
Preşedinte al Asociaţiei Edu Caleidoscop

 


 
« Inapoi