Afiseaza

Asociația Ovidiu RoAsociația Ovidiu Ro
 

În fiecare zi, când pleacă la grădiniţă, copiii săraci lasă în urmă o încăpere întunecată şi insalubră pentru a explora lumea care îi înconjoară, învăţând lucruri noi despre ei înşişi şi ceilalţi locuitori ai planetei, despre animale, plante, aer, apă – despre viaţă.

 

Cu ajutorul programului Fiecare Copil în Grădiniţă, lansat de Asociaţia OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educaţiei în septembrie 2010, 1400 de prescolari frecventeză regulat grădiniţa. Fiecare Copil în Grădiniță are un succes uriaș în toate cele 20 de comunități în care este implementat în prezent. Peste tot, numărul copiilor înscriși la grădiniță a crescut semnificativ, iar prezența zilnică a copiilor săraci este aproape dublă în multe dintre comunitățile din proiect. În anul şcolar 2011-2012, 85% dintre ei au avut prezență zilnică.

Înainte acești copii veneau cel mult două luni pe an. Acum au o prezență excelentă, chiar și în zilele cele mai reci.

Doina Gheorghe, profesor şi coordonator local, Gura Şuţii, Dâmboviţa

 

 

„95% dintre copii au avut doar câteva absențe medicale; chiar și frecvența copiilor care nu sunt în program a crescut.”

Szilard Dullo, director şcoală şi coordonator local, Vâlcele, Covasna

Părinții copiilor din program primesc lunar un stimulent financiar în valoare de 50 de lei sub formă de tichete sociale condiționate de prezența la grădiniță. OvidiuRo formează profesorii în metode și strategii de predare moderne, care stimulează copiii să gândească și îi pregătesc să aibă succes în școala primară. Pentru fiecare copil, cadrele didactice primesc o sumă anuală de 60 de lei, pentru rechizite și alte materiale educaționale.

 

Misiunea OvidiuRo este ca fiecare copil sărac din România să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății. Pe termen lung, asociația își propune să transforme educația timpurie în politică publică – deoarece o forță de muncă educată este esențială pentru viitorul economic al țării.

 

www.ovid.ro

 


 
« Inapoi