Afiseaza

Și frunzele verzi au crescutȘi frunzele verzi au crescut
 

De ce a fost scrisă această carte? Fiindcă de cele mai multe ori, orele despre protecţia mediului nu au acea „scânteiuţă" care să aprindă imaginaţia copiilor şi să-i facă să-şi dorească să înveţe mai mult. Hai să încercăm altceva, ne-am zis, hai să încercăm să-i învăţăm ce vrem noi să ştie, dar în aşa fel încât ei să nici nu observe că, de fapt, învaţă.

 

Aşa a prins contur ideea de a-i învăţa pe copii într-un mod foarte iubit de ei şi anume, prin joacă. Ştim cu toţi că nici un copil sănătos nu va da înapoi când e vorba de joacă! Suntem norocoşi că avem printre noi pe cineva care ştie foarte mult despre protecţia mediului. Este vorba despre Kristina Vagos, voluntara Peace Corps, care lucrează cot la cot cu echipa de la Administraţia Parcului Naţional Retezat. Kris este un om pe care ţi-e drag să-l ai alături de tine în echipă, fiindcă face totul cu mult entuziasm şi se implică cu adevărat în ceea ce face.

 

La urma urmei, noi vom proteja doar ceea ce iubim, vom iubi doar ceea ce înţelegem şi vom înţelege doar ceea ce am fost învăţaţi.
Baba Dioum- ecologist din Senegal


Descarca

 
« Inapoi